امروزه مصرف مشروبات الکلی در میان جوانان و نوجوانان به شدت شیوع پیدا کرده است. نوشیدن الکل عوارض بسیار بدی را برای جسم و روح انسان به وجود میآورد. به همین دلیل از سوی متخصصان روی عدم مصرف آن به شدت توصیه میشود. مصرف نوشیدنیهای الکلی به طور مداوم منجر به اعتیاد به الکل میشود. در این مطلب قصد داریم به معرفی مضرات الکل و تاثیرات منفی آن روی سلامتی انسان بپردازیم.
شاید به نظر برسد عوارض زیادهروی در مصرف الکل علائمی مانند خماری، تلوتلو خوردن، صحبتهای غیرعادی یا سردرد باشد، در صورتی که عوارض مصرف اتانول خوراکی بیشتر و مهمتر از موارد گفته شده است. طبق آمار به دست آمده از سازمان بهداشت جهانی، مصرف الکل باعث بروز 200 بیماری و آسیب دیدگی میشود و سالانه در سراسر جهان حدود سه میلیون نفر به دلیل نوشیدن افراطی الکل جان خود را از دست میدهند.
عوارض کوتاه مدت مصرف الکل معمولا بلافاصله پس از نوشیدن این ماده و یا نهایتا چند ساعت بعد ظاهر میشود. شدت این علائم و یا نوع آنها در میان افراد مختلف متفاوت است و به نوع نوشیدنی و میزان مصرف آن بستگی دارد. عوارض مصرف الکل در کوتاه مدت عبارتند از:
این عارضهها ممکن است زیاد طول نکشد اما اهمیت دارند. چرا که عوارضی مانند تصمیمگیریهای ناگهانی، تغییرات خلق و خو و یا از دست دادن هماهنگی بین حرکات بدن میتواند موجب افزایش احتمال تصادف شود و یا باعث انجام کارهایی شود که فرد بعدها از آن پشیمان میشود.
مصرف الکل در طولانی مدت باعث بروز مشکلات مزمن و طولانیمدت مانند موارد زیر میشود:
در این بخش از مقاله به بررسی عوارض جسمی مصرف الکل در نوجوانان، جوانان وسایر ردههای سنی پرداختهایم:
مصرف الکل باعث بروز التهاب لوزالمعده میشود و این بیماری میتواند به یک بیماری مزمن تبدیل شود و برای فرد عوارض زیادی را به وجود آورد.
بیماریهای کبد یکی از مهمترین و رایجترین عوارض زیاده روی در مصرف الکل است. اعتیاد به نوشیدنیهای الکلی باعث افزایش خطر ابتلا به هپاتیت یا سیروز کبدی میشود. بیماریهای کبدی از جمله بیماریهایی هستند که به صورت جدی سلامت بدن انسان را به خطر میاندازد.
تولید هورمون انسولین در تنظیم سطح قند خون نقش مهمی دارد. با بروز اختلال در کار این غده ممکن است فرد به افت قند خون یا افزایش قند خون مبتلا شود.
در رابطه با عوارض مصرف الکل میتوان به بروز مشکلات جنسی و عدم باروری اشاره کرد. زیادهروی در مصرف الکل باعث کاهش تولید هورمونهای جنسی و کاهش میل جنسی شده و اختلالات نعوظ در مردان و اختلال در چرخه قاعدگی زنان را به همراه دارد.
یکی دیگر از شایعترین عوارض مصرف الکل مشکلات گوارشی هستند. مصرف نوشیدنیهای حاوی الکل باعث آسیب رسیدن به بافتهای دستگاه گوارش شده و تاثیرات منفی روی هضم و جذب غذا دارد و ممکن است در طولانی مدت موجب سوءتغذیه شود. عوارض دیگر مانند نفخ، احساس پر بودن معده، اسهال یا یبوست و یا خونریزی داخلی در دستگاه گوارش هستند.
تاثیر روی قلب و ریه از اثرات مصرف بیش از حد الکل روی بدن انسان است و میتواند باعث بروز مشکلاتی مانند فشار خون بالا، ضربان قلب نامنظم، نارسایی قلبی، مشکل در پمپاژ خون به سراسر بدن و سکته مغزی یا حمله قلبی شود. کاهش تعداد گلبولهای قرمز خون از دیگر مشکلات ناشی از مصرف الکل است.
یکی از شایعترین و مهمترین عوارض مصرف الکل بر جسم انسان، آسیب سیستم عصبی مرکزی است که میتواند مغز و نخاع انسان را تحت تاثیر قرار دهد. فرد با گذشت زمان در دست و پاهای خود احساس بیحسی و گزگز میکند. همچنین در طولانی مدت مشکلات زیر برای فرد به وجود میآید:
تاثیرات منفی روی تراکم استخوان از دیگر عوارض مصرف طولانی مدت الکل است که موجب نازک شدن استخوان و افزایش خطر شکستگی میشود. ضعف عضلانی و کاهش توده عضلانی از دیگر اثرات منفی مصرف الکل بر سیستم عضلانی بدن انسان است.
مختل شدن سیستم ایمنی بدن نیز از عوارض مصرف الکل است که مبارزه با باکتریها و ویروسها را بسیار دشوار میکند. نوشیدن الکل همچنین باعث بروز سرطانهای گلو، دهان، مری و سینه میشود.
اثر مشروبات الکلی روی مغز را نباید نادیده گرفت. اکثر افراد برای دور شدن از استرس و اضطراب الکل مصرف میکنند، اما جالب است بدانید اکثر مصرف کنندگان الکل در معرض ابتلا به استرس و اضطرابهای مختلف هستند. فوبیا و پانیک از جمله اختلالاتی هستند که در اثر مصرف الکل به وجود میآید. اقدام به خودکشی یکی دیگر از خطرناکترین تاثیرات زیاده روی در مصرف الکل است. براساس مطالعات انجام شده نشان داده شده که احتمال خودکشی میان افراد مصرف کننده الکل 10 الی 15 درصد بیشتر از افراد عادی است.
مصرف الکل در دراز مدت و در میزان زیاد برای سلامتی روح و جسم انسان بسیار مضر است و باعث می شود خطر ابتلا به بیماری های جسمی و روانی افزایش یابد. لذا تاثیرات منفی ومرگبار این ماده روی روح و جسم انسان را نباید نادیده گرفت.
اطلاعات تماس
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به شیمیایی کاسیت می باشد